Karın germe, birçok farklı sebepten kaynaklı kişilerin başvurabildiği bir işlemdir. Bu işlemin gerçekleştirilme biçimleri karın bölgesindeki duruma ve kişilere göre farklılık gösterir. Aynı zamanda sarkıklığın neden olduğu durumlar ve zamanla oluşum sürecine dikkat edilerek bir plan yapılır. Karın germe ameliyatı için hazırlık yapılır ya da farklı çözüm yöntemleri geliştirilir.
Karın germe hangi durumlarda ön plana çıkan bir tedavi yöntemidir? Bu tedavi nasıl planlanır ve kimler tarafından uygulanır?
Karın Bölgesindeki Deformasyonlar
Karın bölgesinde çeşitli sebepler sonucunda oluşan deformasyon, estetik açıdan birçok kimsenin istemediği bir görünüme neden olabilir. Bu deformasyonu meydana getiren durumlar arasında daha sık olarak kadınlarda hamilelik süreci ön plandadır. Doğum sonrası karında çatlaklar ve sarkmalar oluşabilir.
Bir başka deformasyon nedeni de hem kadın hem de erkeklerde görülebilecek obezite gibi hastalıklarda kilo verme sürecinden sonra oluşabilir. Karında yer alan deri sarkar ve çatlaklar oluşur. Bu durumda karın germe işlemleri birçok kişi tarafından tercih edilebilir. Estetik açıdan toparlama ve fazla derinin alınmasını kapsayan bir süreç yürütülür.
Karın Germe Ameliyatı
Karın bölgesinin toparlanması ve fazla derinin alınması süreçlerini kapsayan karın germe ameliyatı, uzman hekimler tarafından titizlikle yürütülür. Ameliyat öncesi ve sonrası süreç özenle hazırlanır ve planlanır. Ameliyat sonrası süreçte özellikle hastaların dikkat etmesi gereken bazı noktalar da iyileşme sürecini hızlandıracaktır.
Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Karın germe işlemlerinin tüm aşamaları plastik cerrah ve ekibi tarafından yürütülür. İlk olarak karın bölgesindeki fazla derinin, özellikle cilt altı yağ dokusunun kesilerek alınması işlemi yapılır. Bu işleme göbek deliğinin yeniden konumlanması ve alt karındaki fazla yağın alınması eşlik eder. Üst karında da benzer işlemler uygulanır.
Kesme işlemleriyle karın bölgesindeki cildin aşırı gergin olmayacak bir şekilde toparlanması için alan açılır. Ciltteki çatlaklar giderilirken aynı zamanda fazla yağ da alınır. Karın bölgesinde gerginliğin normal bir şekilde kalmasını sağlamanın nedeni hücrelerin hareket edebileceği alanı kısıtlamamak içindir. Ameliyat izlerinin kısa bir zamanda iyileşebileceği estetik dikişlerle karın germe ameliyatı tamamlanır.
Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilecekler
Karın germe yalnızca deride yapılan bir işlem olduğu için iyileşme süreci oldukça hızlı olan bir ameliyattır. Özellikle vücut kitle endeksi normal olan hastalarda bu süreç daha hızlı gerçekleşir. Hastaların bu ameliyat sonrasında dikkat etmesi gereken noktalar şunlardır:
Bir hafta boyunca istirahat hâlinde olunmalı. İşe ikinci haftadan itibaren başlanmalı.
Bir ay boyunca her gün korse kullanılmalı. Bir aydan sonra gün içinde kullanılarak devam edilmeli.
Özellikle beş kilogramın üstünde ağırlık kaldırılmamalı, karın kaslarına aşırı yüklenme yapılmamalı.
Doktorun yazdığı ilaçlar ameliyat sonrası düzenli olarak kullanılmalı. Ameliyat sonrası özellikle ilk üç gün bu kullanıma dikkat edilmeli.